Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-07@19:55:34 GMT

بوتان در گذر تاریخ

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۰۴۶۳۴

بوتان در گذر تاریخ

به گزارش امتداد نیوز، محسن خلیلی عراقی بنیانگذار شرکت بوتان در گفت‌وگو با خبرنگار بازار امتداد نیوز از تاریخچه، تحولات و چگونگی فعالیت برند بوتان گفت؛ این مطلب در ادامه آمده است.

مختصری از داستان قبل از تولد بوتان بگویید

پدرم قبل از تاسیس شرکت طی سفرهایی که به آمریکا و اروپا داشت، مشاهده کرد که مردم اروپا از انرژی بسیار پاکی به‌نام گاز برای آشپزی، تهیه آبگرم و انرژی خانه‌های خود استفاده می‌کنند و آشپزخانه‌های بسیار تمیزی که اثری از هیزم و دود در آن نیست دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان در ایران این انرژی ارزنده را سر چاه های نفت می سوزاندند و بدون اینکه برای مردم بهره‌ای داشته باشد این انرژی گرانبها دود می‌شد و به هوا می‌رفت. وی همچنین بر این باور بود که با مصرف گاز مایع به جای هیزم و زغال، تخریب جنگل‌ها و از بین رفتن درخت‌ها که سرمایه ملی هستند آرام آرام کمتر می‌شود و خانم‌های خانه با دستیابی به این انرژی تمیز وقت کمتری در آشپزخانه صرف می‌کنند و از آن آشپزخانه‌های پر دود و بو و سنتی نجات می‌یابند. وی پس از بازگشت به ایران تصمیم گرفت که این انرژی پاک را به منازل بیاورد.

تولد بوتان چگونه اتفاق افتاد؟

به اتفاق پدرم در سال۱۳۳۱روانه اروپا و آمریکا شدیم. به اروپا رفتیم و مطالعاتی انجام دادیم و پس از آن هم به آمریکا سفر کردیم که در آنجا هم مطالعاتی داشتیم. برادرم سعید خلیلی در آمریکا مشغول تحصیل بود و در حد توان محدود خودش راهنمای ما بود که در نتیجه مرحوم پدرم و بنده صنعت گاز مایع را بسیار جدی در آمریکا با مطالعات دانشگاهی روز بررسی کردیم. با سفارش‌های مقدماتی به سازندگان آمریکایی و اطلاعات لازم به میهن بازگشتیم. کار را در قالب شرکت بوتان شروع کردیم. بوتان نام همان گازی است که قرار بود ما از آن استفاده کنیم و فرمول آن کربن اشباع شده c۴h۱۰ بود. پس از بازگشت به ایران شرکت بوتان را به ثبت رساندیم و در سال ۱۳۳۳ اولین نسل از محصولات گاز سوز و سیلندرهای گاز را تولید کردیم.

انگیزه کسی که برای اولین بار شعله‌های گاز را به خانه‌های ایرانی آورد، چه بود؟

پدرم که تفکری از جنس بخش خصوصی داشت در سال‌های ابتدایی دهه ۳۰ تلاش‌های زیادی کرد تا دولت وقت را برای میدان دادن به سرمایه‌گذاران داخلی مجاب کند. به دولت وقت نامه نوشت و به بی‌عدالتی نسبت به سرمایه‌گذاران داخلی در مقابل سرمایه‌گذاران خارجی انتقاد کرد. او در جریان تاسیس کارخانه سیمان توسط شرکت نفت ایران و انگلیس، درخواست کرد تا برای تامین لوازم مورد نیاز احداث کارخانه اولویت با شرکت‌های ایرانی باشد اما خواسته‌ او بدون پاسخ ماند. خواسته‌هایش اما پس از ملی‌شدن صنعت‌نفت به سوی تحقق پیش رفت. در این دوران زمینه برای فعالیت وی فراهم شد.

پدرم در این دوران هم با دشواری‌های فراوان موفق شد نظر دولت را برای آغاز فعالیت در زمینه گاز مایع جلب کند. کار او آن‌قدر بزرگ بود که مهندس مهدی بازرگان در کتاب «شصت سال خدمت و مقاومت» از او یاد کرد: “یادم می‌آید خلیلی چقدر با مسئولان شرکت ملی‌نفت در زمان کنسرسیوم کلنجار رفت تا گردنشان بگذارد گازهایی را که هدر داده و می‌سوزانند، تصفیه کرده و بوتان و پروپان آن را در تانکرهای تحت فشار به ایشان بفروشند و گاز نفت در ایران توزیع شود. سپس برای اینکه مصرف گاز آشپزخانه‌ها به صورت صنعت ملی درآید، به موازات ساختن انبار و تهیه وسایل و کامیون‌های توزیع گاز، اقدام به ایجاد کارخانه کپسول‌سازی و تولید اجاق فر و غیره نمود. اجاق و فرهایی که آشپزخانه‌های تهران و شهرستان‌ها را تسخیر کرد و عامل ایجاد ۵-۶ شرکت تولید و توزیع گاز هم شده است.”

بوتان دوم چگونه تاسیس شد؟

پس از آن که میل به تبدیل سوخت مصرفی خانوار از نفت به گاز افزایش یافت و کپسول‌های بوتان در گوشه خانه‌ها جای خود را پیدا کرد، بنده پیشنهاد ساخت وسایل گازسوز را به پدرم دادم. کار بوتان در میدان جدید هم آغاز شد تا نخستین محصول شرکت صنعتی بوتان (بوتان دوم) یعنی آبگرمکن ایستاده ۴۰ گالنی با کنترل ترموستاتیک روانه بازار شود. کار در این مسیر پیشرفت کرد و رفته‌رفته ساخت اجاق‌های رومیزی و پلوپزهای یک تا ۴ شعله آغاز شد. بعدها با استفاده از تکنیک‌های تازه لعاب‌کاری، تولیدات افزایش یافت. با این روند در سال ۱۳۴۳ شرکت صنعتی بوتان سهامی خاص به طور مستقل تاسیس شد.

از نگاه شما چه عواملی سبب شده است تا سومین تولید کننده آبگرمکن دیواری در دنیا شوید؟

تلاش، کوشش فراوان، باور به توان و علم نیروی ایرانی و نهراسیدن از مشکلات. پدر همیشه می‌گفت: “در رودررویی با مشکلات آسان‌ترین راه، فرار است و افراد ضعیف و کم تحمل این را انتخاب می‌کنند”.

باعث افتخار است که فرزندان وی نیز هرگز این راه را برنگزیدند و درتنگناها فرار را بر قرار ترجیح ندادند. استوار و پابرجا ماندند و از هیچ بحران کاری نهراسیدند. از طرفی تکیه بر نیروهای جوان، ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه در کارخانه و استفاده از دانش فنی کشورهای صاحب تکنولوژی باعث شده که این شرکت به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لوازم گازسوز دنیا تبدیل شود.

اولین محصول و آخرین محصولی که بوتان تولید کرده است چه بوده و چگونه تولید شده است؟

اولین محصول بوتان آبگرمکن مخزن دار گازسوز، اجاق‌های رومیزی، سیلندرگاز و فر بوده است. در آن زمان با آن که خطوط تولیدی شرکت‌ها به انواع ماشین‌آلات مدرن امروزی مجهز نبوده و استفاده بیشتر از نیروی یدی مرسوم بوده است، اما تلاش می‌شد که محصولات با استاندارد و کیفیت بالایی تولید شوند. گواه این مطلب حضور اجاق گاز و دیگر وسایل گازسوزبعد از ۵۰ سال از ساخت آنها در خانه‌های مشتریان ایرانی است. در حال حاضر نیز شرکت صنعتی بوتان محصولاتی از قبیل پکیج شوفاژ دیواری، آبگرمکن دیواری فوری، رادیاتور آلومینیومی و حوله خشک کن تولید می‌کند که با بالاترین استاندارهای روز و منطبق با استانداردهای اروپا تولید می‌شود و علاوه بر تامین نیاز داخلی به کشورهای اروپایی نیز صادر می‌شود و در سال‌های ۹۵ و ۹۶ از طرف سازمان توسعه تجارت به عنوان صادرکننده نمونه ملی معرفی شده است.

اگر نگاه گذرائی به وضعیت صنعت داشته باشیم، از وضعیت موجود چه ارزیابی دارید؟

به باور من کسری منابع مالی، تحریم، نوسانات قیمت ارز، رکود اقتصادی و سقوط قدرت خرید مصرف‌کنندگان مهم‌ترین مسائل و مشکلات صنعت ایران در حال حاضر است.به عنوان مثال نوسانات اخیر دلارباعث ضربه به تولیدکنندگان داخلی شده، از طرفی نداشتن استراتژی توسعه صنعتی سد توفیقات پیش‌روی صنعت است. به نظر بنده اگر دولت حمایت‌های بیشتری از تولید داخلی کرده و از ورود اجناس بی‌کیفیت خارجی جلوگیری کند باعث ارتقای جایگاه تولیدکنندگان ایرانی، اشتغال بیکاران و توسعه اقتصادی می‌شود.

انتهای پیام

true برچسب ها : _صنعت اجاق گاز بوتان true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۰۴۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید "زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور" (زهپاد) شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید "زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دورگ (زهپاد) شدند.

امروزه انواعی از زیردریایی‌های صنعتی سرنشین‌دار وجود دارند که هرچند در دهه‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند اما به‌دلیل حضور انسان دراین وسایل زیر آب، خطرات احتمالی استفاده از آنها را همچنان نمی‌توان نادیده گرفت. در این‌میان ربات‌هایی در دریاها مشغول فعالیت‌ هستندکه با نام ROV(Remotely Operated Vehicle) به‌معنی "زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور" با اختصار فارسی "زهپاد" شناخته می‌شوند.

زهپادها با کمک نیروی انسانی که روی سطح زمین قرار دارد هدایت می‌شوند و در مأموریت‌های برنامه‌ریزی‌شده قادرند بخشی از عملیات را به‌صورت هوشمند و بخشی دیگر را به‌صورت هدایت دستی اپراتور در اعماق آب انجام دهند. «جهان صنعت جنوب»، شرکت دانش‌بنیانی است که از سال 1394 در کشور این ربات‌ها را برای مصارف صنعتی داخلی تولید و عرضه می‌کند.

سید میلاد فیاضی؛ مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان جهان‌ صنعت‌ جنوب ضمن اشاره به این‌که درحال‌حاضر ربات‌های زهپاد پرکاربردترین ربات‌های زیردریایی در دنیا به‌حساب می‌آیند، درباره ویژگی‌های ظاهری این دستگاه‌ها گفت: ظاهر عمومی بیشتر زیردریایی‌های هدایت‌پذیر از راه دور، تخم‌مرغی‌شکل است. ربات‌های تخم‌مرغی‌شکل، معمولا برای فعالیت‌های نظامی یا پیمایش‌های اقیانوسی استفاده می‌شود اما حوزه کاری ما، دستگاه‌های صنعتی و از نوع ساختار آزاد است که باتوجه به نوع پروژه طراحی می‌شود و معمولاً تخم‌مرغی‌شکل نیست، بلکه به‌صورت ربات‌های استراکچری‌اند و از مزایای‌شان امکان تولید در ابعاد مختلف است‌. این مسئله باعث کم‌کردن هزینه‌ها می‌شود و امکان انجام عملیات در محیط‌هایی که فضای کمتری دارد را فراهم می‌کند.

شبیه‌ساز پل فرماندهی کشتی طراحی و ساخته شد

فیاضی می‌گوید: این‌دست‌ ربات‌ها علاوه‌ بر اجرای فرآیندهای صنعتی، قابلیت انجام فعالیت‌های نظامی هم دارند که از آن‌جمله می‌توان به قابلیت خنثی‌کردن مین‌های دریایی یا مین‌گذاری‌های دریایی اشاره کرد اما رویکرد ما توسعه ربات‌های صنعتی است و بازرسی از اولویت‌هایی است که برای ربات‌های ما درنظر گرفته می‌شود. بازرسی‌های زیرسطحی در حوزه‌های مختلف اتفاق می‌افتد‌ برای‌مثال، نصب تجهیزات در کف اقیانوس‌ها و کابل‌گذاری‌ها و لوله‌گذاری‌هایی که زیر دریا برای شرکت‌های فعال در عرصه‌های نفت و حفاری انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ربات‌های مدل‌ بازرس به‌کمک حسگرها و دوربین‌هایی که روی آنها نصب شده‌اند، عملیات بازرسی از این کابل‌ها و لوله‌ها را برای بررسی خرابی‌ها و مواردی شبیه به این انجام می‌دهند اما ربات‌های مدل کلاس‌های کاری، علاوه‌ بر بازرسی‌، یک سری عملیات را هم می‌توانند پوشش بدهند. باتوجه به‌ این‌که درجه آزادی از ویژگی‌های بارز این ربات‌هاست و به آنها اجازه می‌دهد در حد غواص زیر آب قدرت عمل داشته باشند. در این آر. ا. وی‌ها مقدار آن بسیار بالاست و باعث شده که بتوان از آنها در فرآیندهایی مثل جوشکاری، برشکاری، جابه‌جاکردن اجسام و حتی باز و بسته‌کردن شیرهایی که زیر آب وجود دارند، استفاده کرد. رباتی که ما در کلاس کاری داریم از قابلیت نصب دو بازوی رباتیک برخوردار است.

فیاضی درباره عمق کاربری این ربات‌ها می‌گوید: ربات بازرس محصول ما قابلیت نفوذ تا عمق 150 متری را دارد و ربات کلاس کاری ما برای پایین‌رفتن تا عمق 400 متر طراحی شده اما این طراحی اسمی است، زیرا ما این عمق را در خلیج‌فارس نداریم. از آنجا که به‌دنبال رسیدن به بازارهای بین‌المللی هستیم تولید ربات کلاس کاری با طراحی عمق 400 متر مد نظر ماست.

این شرکت دانش‌بنیان، ارتباط و همکاری نزدیکی با صنعت نفت و حفاری دارد و از این‌رو از فناوری‌هایی که به دانش فنی آنها دست یافته برای توسعه دستگاه‌های دیگری که می‌توانند در فعالیت‌های این حوزه تسهیل ایجاد کنند، بهره گرفته است.

فیاضی در این‌ خصوص گفت: یک سری از محصولات ما برای علامت‌گذاری خطوط زیرسطحی استفاده می‌شود. در نظر بگیرید زیر دریا کیلومترها خطوط انتقال وجود دارد که کابل‌ها و لوله‌های انتقال نفت، آب و... به اضافه کانال‌های زیرسطحی که حفاری می‌شوند را شامل می‌شود. با گذر زمان و با توجه به عارضه‌های طبیعی که در کف دریا رخ می‌دهد، تشخیص این خطوط انتقال بسیار دشوار می‌شود. تصور کنید در نقطه‌ای از این خطوط زمانی تعمیراتی انجام شده و سال‌ها از آن گذشته است‌. برای بازرسی آن محل یا همان شخصی که تعمیرات را انجام داده باید بیاید و آن نقطه را به‌ سختی پیدا کند یا باید از فناوری‌های جدید مدد گرفت.

وی گفت: محصول دیگر ما یکی از این فناوری‌هاست که در واقع نوعی نشانگر الکترونیکی است و "ویرا" نام دارد. ویرا قادر است آن محل به‌خصوص را کدگذاری نقطه‌ای کند تا در آینده بتوان به‌راحتی به آن محل دسترسی داشت. به‌خصوص‌که منبع تغذیه این نشانگر طول عمر بسیار بالایی دارد و می‌تواند حدود 70 سال به‌صورت مدفون در کف دریا قرار گیرد و نشانه‌گذاری را انجام دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • با ۹۵ درصد درخواست‌های انشعابات غیر خانگی آب و فاضلاب موافقت شد
  • تجلیل از کارگرانی که چرخ تولید را به حرکت درآوردند
  • سلمان؛ روایت درست تاریخ
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ