Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست ؛ تحقق دومین جهش توسعه‌ای صنعت پتروشیمی یکی از برنامه‌های کلیدی «بیژن زنگنه» وزیر نفت است که با اجرای آن پیش بینی می‌شود ارزش تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران به حدود 40 میلیارد دلار در سال افزایش یابد.

وزیر نفت در تشریح ابعاد دومین جهش توسعه صنعت پتروشیمی در ایران با تاکید بر اینکه توسعه پتروشیمی صرفا ساخت واحدهای تولید اوره، آمونیاک، متانول و پلی اتیلن نیست، تاکید می‌کند: وزارت نفت در طول فعالیت دولت دوازدهم به دنبال تکمیل زنجیره‌های ارزش و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر اساس سیاست‌های کلان تعریف شده به منظور تحقق دومین جهش توسعه‌ای صنعت پتروشیمی از سوی وزیر نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی هفته گذشته به طور رسمی برنامه‌ریزی و عملیات اجرایی ایجاد بزرگترین هاب صنایع تکمیلی پتروشیمی کشور در ماهشهر را کلید زد.

مرضیه شاهدائی» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه‌های وزیر نفت برای تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی، گفت: در این راستا، در منطقه ماهشهر با تامین ۱۰۰۰ هکتار زمین بر اساس آمایش سرزمینی و با همکاری سازمان محیط زیست، برنامه جدید توسعه پتروشیمی و صنایع تکمیلی پتروشیمی اجرایی خواهد شد.

در این راستا مقرر شده که بخشی از این زمین‌ها به ساخت و توسعه 70 طرح صنایع تکمیلی پتروشیمی اختصاص یابد و طرح‌های جدید متانسب با تکمیل زنجیره‌های ارزش و محصولات تولید شده در بخش بالادستی و میان دستی صنعت پتروشیمی تعریف و مجوزهای ساخت برای سرمایه گذاران بخش خصوصی صادر شود.

جزییات برنامه توسعه LPG محور پتروشیمی
در شرایط فعلی با توسعه فازهای پارس جنوبی، ظرفیتی برای تولید معادل 7.5 میلیون تن گازمایع شامل پروپان و بوتان ایجاد شده و عملا با احتساب گازمایع تولیدی در صنایع پتروشیمی و سایر پالایشگاه‌های نفت و گاز، ایران با یک ظرفیت مازاد تولید گازمایع روبرو شده است.

بنابراین شرکت ملی صنایع پتروشیمی قصد دارد بخشی از این ظرفیت مازاد را به‌عنوان خوراک و در راستای تکمیل زنجیره‌های ارزش در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار دهد.

پس از صدور مجوزهای اجرای طرح‌های تبدیل پروپان به پروپیلن و پلی پروپیلن در عسلویه، توسعه صنعت پتروشیمی در بندر ماهشهر هم در راستای تکمیل زنجیره‌های ارزش پروپان و بوتان به عنوان یک برنامه اولویت‌دار در دستور کار قرار گرفته است.

هم اکنون در قالب اجرای 5 طرح جدید، برنامه ریزی و عملیات اجرایی ساخت حدود یک میلیون تن ظرفیت تولید محصولات پلیمری و پتروشیمی به منظور تکمیل زنجیره ارزش پروپان و بوتان در منطقه ماهشهر آغاز شده است.

طرح تبدیل پروپان به پروپیلن و پلی پروپیلن سلمان فارسی با ظرفیت 450 هزار تن، تکمیل زنجیره آکریلات‌ها با ظرفیت 195 هزار تن با خوراک پروپان، اجرای طرح 135 هزار تنی آکرونیتریل با خوراک پروپیلن، اجرای یک طرح عظیم انیدرید مالئیک با 225 هزار تن ظرفیت و در راستای تکمیل زنجیره ارزش بوتان را باید به عنوان پنج طرح کلیدی نام برد که با بهره برداری مرحله به مرحله از آنها عملا امکان تکمیل زنجیره‌های ارزش پروپان و بوتان در صنایع میان دستی پتروشیمی کشور فراهم خواهد شد.

علاوه بر این با تعیین تکلیف اکثر طرح‌های جمع گازهای همراه (NGL) و شتاب ساخت پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس، در منطقه ماهشهر ظرفیت مازاد تولید اتان اتفاق می‌افتد که هم اکنون با حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی ساخت طرح‌های جدید تبدیل اتان و متانول به اتیلن به منظور تولید سایر محصولات پلیمری هم در برنامه اولویت‌دار کاری هلدینگ‌های تخصصی صنعت پتروشیمی قرار گرفته است.

از سوی دیگر هم اکنون با تامین زمین مناسب عملا سایر زیرساخت‌های مرحله جدید توسعه صنایع پتروشیمی در ماهشهر به عنوان قدیمی ترین هاب پتروشیمی ایران فراهم شده و از وجود اسکله، پایانه‌های صادراتی تا مجتمع پتروشیمی فجر به عنوان یوتیلیتی متمرکز می توان به عنوان زیرساخت‌های طلایی توسعه بیشتر صنایع پتروشیمی در این منطقه یاد کرد.

در حال حاضر ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در ماهشهر به حدود 23.6 میلیون تن در سال رسیده و شرکت ملی صنایع پتروشیمی قصد دارد برای ایجاد دست کم 10 طرح جدید پتروشیمی با ظرفیت هشت میلیون تن برنامه‌ریزی کند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۱۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور

به گزارش خبرنگار مهر، تیمور پورحیدری ظهر یکشنبه در جلسه ویژه بررسی روند فعالیت صنایع دریا محور در گیلان شناسایی ظرفیت‌های مهم و آسیب شناسی این حوزه را در گام نخست مهم دانست و اظهار کرد: بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریایی با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور توسط مقام معظم رهبری در دستور کار است.

وی بهره‌برداری حداکثری از ذخایر زیست بوم دریایی را مستلزم ایجاد زیرساخت‌های جدید و همسو شدن نهاده‌های تبط و تدوین سیاست‌های یکپارچه برای توسعه فعالیت‌های دریا محور بر شمرد و گفت: کارخانجات موجود در صنایع تبدیلی و کشتی سازی و سایر فعالیت‌ها بایستی بر اساس الگوی اقتصادی آمایش سرزمینی استقرار و توسعه یابند.

این مسئول بر استفاده بیشتر از حمایت‌های صندوق صنایع دریایی کشور برای ایجاد کارخانجات مرتبط تاکید کرد و عنوان کرد: تدوین سیاست‌های یکپارچه و تقسیم کار برای دستگاه‌های متولی توسط دبیرخانه این کارگروه در سازمان برنامه بودجه استان می‌تواند روند سرمایه‌گذاری و مشارکت داخلی و خارجی در حوزه را تسهیل و تسریع کند.

پورحیدری وجود ساحل ۳۰۰ کیلومتری نوار ساحلی دریای خزر را ظرفیتی بالقوه توصیف کرد و اضافه کرد: نقشه ژئوفیزیکی برای جانمایی دقیق بدور از مخاطرات زمین شناختی، زیرساخت‌های ساحلی گیلان؛ توسط مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی زیر مجموعه وزارت صمت با مقیاس یک پنجاه هزارم در حال انجام است و موضوع سرمایه‌گذاری شرکت کشتی سازی لوتوس روسیه نیز از طریق معاونت امور اقتصادی استانداری در حال پیگیری می‌باشد.

کد خبر 6097266

دیگر خبرها

  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد
  • استفاده از ظرفیت بنیاد علوی در توانمندسازی اقتصادی مناطق کمتر توسعه‌یافته
  • تکمیل زنجیره‌های تولید، محور توسعه استان اردبیل است
  • گزارش اوجی از سوددهی خیره‌کننده پالایشگاه آبادان و افزایش تولید مجتمع‌های پتروشیمی
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • اجرای نوبت‌دهی الکترونیکی در پایانه‌های بار سراسر کشور در راستای توزیع عادلانه
  • اجرای همخوانی قرآن در بناهای تاریخی قزوین